DJ SHADOW [usa] - árnyjáték és zöldpardon. - júli 17. [KEDD]


Amerikából érkezik DJ Shadow, akire joggal mondhatjuk, hogy igazi műfajteremtő az elektronikus zene világában, hiszen a ’90-es évek elején az ő dala ihlette meg, a trip hop kifejezést. A világhírű producer/DJ július 16-án, kedden lép fel a Zöld Pardonban.





Másodszor láthatjátok Magyarországra /DJ Shadow/, aki művésznevével ellentétben valójában nem is egy klasszikus értelemben vett lemezlovas, sokkal inkább producer. A Zöld Pardonban azonban mégis DJ minőségben jelenik meg. „All Basses Covered” című setjét az elektronikus zenék fanatikusainak ajánljuk.




Anekdota; A Josh Davis a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint az első olyan lemez megalkotója, ami csak és kizárólag hangminták felhasználásával készült. Az anyag kimagasló kritikákat kapott a zenei sajtóban, s olyan neves magazinok, mint a Rolling Stone és a Time minden idők legjobb lemezei közé sorolták. A Radiohead pedig, az egyik legnagyobb hatást gyakorló albumnak tartotta. Shadow természetesen azóta is jelentet meg lemezeket, illetve producerként dolgozik olyan előadókkal, mint a Rage Against The Machine; Zack De La Rocha, vagy a rapper/színész Mos Def. A Sziget Fesztiválon már láthattuk, akkor a többezres helyszín ellenére többen kint ragadtak a bejárat előtt. A trip hop és az alternatív, instrumentális hip hop atyjaként emlegetett DJ Shadow július 16-án kedden este szórakoztatja a ZP közönségét. A felvezetést 19 órától egy speciális szettel DJ Cadik végzi. Hajrá.

EVENT

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések