Bladerunnaz pres. Noisia @ Dürlin élménybeszámoló

Lehet-e felkészülni egy árvízre? Igen, lehetséges, ha megfelelően látunk hozzá! 
Ezzel szemben hiába tudtam, hogy mi vár rám ezen az estén, erre a bulira semmi nem készíthetett fel… 


A Noisia egyik tagja, az arca sok mindent elárul.
Noisia-t senkinek nem kell bemutatnom, aki kicsit is jártas a drum’n’bass szcénában, de három jelentős adatot a formalitás kedvéért megemlítenék: 3 kiadó van a tulajdonukban (Vision, Divison, Invisible); 15 Észak-Amerikai turné; 4 album megjelenés. 


MC Daxta
Már a felvezetés is megért egy külön misét, melyről Mastif Samulkow-val vállvetve, és Jade gondoskodott. A konferálásról a már jól ismert MC Daxta gondoskodott, elsöprő sikerrel. Az osztrák MC sem ma kezdte az ismerkedést ezzel a világgal, több mint tíz éve színesíti olyan neves DJ-k szettjeit, mint: Andy C, Ed Rush, Optical, Pendulum vagy Chase&Status. 

Miután felugrált a színpadra, nem kellett hozzá fél perc, hogy az egész közönség megvaduljon. Végre egy MC aki érti is a dolgát, és nem elvesz a produkció értékéből, hanem hozzáad! 

Lassan, de biztosan telítődött a Dürlin nagyterme, miközben Jade fáradhatatlanul pakolta a talpalávalót a „korán” érkezőknek. Azért tenném zárójelbe a korán szót, mert egészen Noisia kezdéséig negyed házzal üzemelt a buli. Ám mintegy varázsütésre fél kettő felé már alig lehetett mozdulni a teremben. 


Hogy miért? Ekkor kezdett ugyanis Noisia, akire mindenki várt. Noisia nem szórakozott, már második számként a híres Program-al őrjítette meg a közönséget. Pihenésre nem volt idő, sorra rakta be a legnagyobb banger slágereket, mint: Diplodocus, Shellshock, Split the Atom, Red Shift, Stigma és még sorolhatnám. 

A tömeg tombolt

Dicsérhetném Noisia keverését, mert hibátlan volt, de ez tőle „elvárható”. Ami viszont engem is meglepett, hogy teljesen szinkronban volt a közönségével. Közel egy óra kíméletlen neurofunk veretés után, mikor körbenéztem páran veszítettek a lendületükből, erre Noisia kicsit visszavett a tempóból, először a híres Mark Knight remixel lassított (Nothing Else Matters), majd következett egy 10-15 perces dubstep rész, amelyre sokan felhördültek. De nem elégedetlenkedhettek sokáig, mert hamar visszatért a pörgős drum’n’bass irányába. 

Több Prodigy számmal is kedveskedett az „idősebbeknek”, többek közt az original Smack my Bitch up-al zárt, de felcsendült még az Omen remixük is. 

Ian Autorun vette át a helyet Noisia után

Noisia után nem ért ám véget az este, IAN Autorun és Incident még hatig táncoltatták a feltüzelt közönséget. 

Összességében csak pozitív élményekkel távoztam kimerülve, olyan konklúzióval, hogy igen… így kell ezt csinálni! 

Köszönöm a szervezést a Bladerunnaz & Eatbrain crewnak, így tovább fiúk, egy újabb tökéletes buli!


írta: Eredics Gábor
képek: Köllő Szabolcs

Megjegyzések

  1. http://www.youtube.com/watch?v=ZHuHWBhnb6c&feature=share&list=LLomrR72Oj0Si6KFxZVt6LIg

    valaki felvette a legjobb részt is! korrekt cikk

    VálaszTörlés
  2. épp a cikk írója vette fel azt a részt :D én dustup alatt valahol fetrengtem az örömtől :D

    VálaszTörlés
  3. jó írás, viszont túl sok dubstep volt az nem tetszet...

    VálaszTörlés
  4. lesz több írás és kép más bulikrol is még? tőletek kettőtöktől?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések