Magyar DJ a lyoni Nuits Sonores fesztiválon

Idén 11. alkalommal kerül megredezésre Lyonban (Franciaország) a Nuits Sonores fesztivál május 7. es 12. között, ahol immáron második alkalommal lép fel a francia származasú, de Magyarországon élő Jérôme Andrieux, a minimal/ deep/ dark techno zenét játszó La Cuisine crew oszlopos tagja és alapitója.
A fesztivál egyik fő védjegye, hogy már a kezdetek óta a város különböző pontjain kerül megrendezésre. A fesztivál során nem csak bulikkal találkozhatunk, hanem különböző kiállitásokkal, interaktív programokkal is. Az egyik talán legváltozatosabb program az "EXTRA!", ami minden évben új szervezőknek ad lehetőséget, hogy bővítsék a Nuits Sonores programját. Idén harmadik alkalommal az "Under the Bridge" állomás is teret kap a fesztiválon, a Churchill-híd alatt húzódó parkban, egy egész napos bulival. Célja nem más, mint kapcsolatot teremteni a francia- magyar kozonseggel, megtalálni közöttük a közös nyelvet a zenén keresztül, és egy hatalmas szabadtéri bulit kerekíteni a híd lábánal. A hangulatról a fesztivál során olyan előadók gondoskodnak, mint Ben Klock, Carl Cox, Jamie XX, Nosaj Thing, és még sokan mások.

A csapat 2009- ben alakult Budapesten a lyoni származasú Jérôme Andrieux kezdeményezésére, akihez egyből több magyar DJ es VJ is csatlakozott a különböző szubkultúrák képviseletében. Céljuk egy újfajta légkör megteremtése volt a budapesti éjszakában, ahol hang es látvány ugyanolyan kulcsfontosságú szerepet játszik. Kísérleti jelleggel kezdtek el kisebb bulikat csinálni, majd 2011 nyarán elindították a Budapest Night Bites elnevezesű partysorozatukat. Akkorra már kialakult a csapat arculata, melynek fő zenei vonala a minimal/ techno/ deep house lett. A bulikat az U26-ban rendezték meg, minden alkalommal különböző magyar DJ-ket meginvitálva. A fő motiváció a zenélési lehetőség megadasa volt olyan tehetségeknek, akik nem kaptak elég lehetőséget a kibontakozásra, ugyanakkor szívesen dolgoztak együtt nagyobb nevekkel is.
Ezután a csapat egyre több zenei meghívást kapott különböző bulikba ( Cökxpon, Kuplung, Merlin, Fogasház, Toldi, Mono, Hybrid Café, Fabrik), rádiókba, kiállítás megnyitókra ( Műcsarnok, MUPA ), divatbemutatókra, ahol mindig egy-egy DJ-nk képviselte a csapatot.

Idén egy új partysorozat elindítását kezdték el szervezni, melynek neve NULL lett. A név szimbolizálja, hogy nullárol minden növelhető, magasra lehet építkezni. Az első buli az újonnan nyílt WNDRLND-ben került megrendezésre, a továbbiakban pedig kéthetente lesznek megtartva a kora esti órákban, mindig más- más vendég DJ-k közreműködésével.

Céljuk nem változott, továbbra is valami újat szeretnének létrehozni, egy olyan közönségnek akik szeretnek családias, baráti légkörben bulizni; szeretik a változatossagot, ugyanakkor mégis tudják, hogy mire számíthatnak.


https://www.facebook.com/la.cuisine.label
https://www.nuits-sonores.fr/
 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések