Magyar DJ crew a francia Nuits Sonores fesztiválon

Május 16-20. között kerül megrendezésre a jubileumi, 10. Nuits Sonores fesztivál Lyonban, Franciaorszgában, melynek első alkalommal lesz vendége egy hazai elektronikus tánczenei szereplő is. A La Cuisine francia-magyar DJ crew meghívást kapott, hogy az "Under the Bridge" helyszínen építsen csatornát a francia és a magyar techno-rajongók között, a zenén keresztül. 
A program érdekessége, hogy a fesztivál már a kezdetetktől a város több helyszínén, több céllal zajlik minden évben. A Nuits Sonores ugyanis nem csupán az elektronikus zene legnagyobbjainak őrületes bulijairól szól, de alapot teremt a szakmai diskurzusoknak, programszervezői találkozóknak is. Az egyik talán legváltozatosabb program az "EXTRA!", ami minden évben új szervezőknek ad lehetőséget, hogy kiállítással, divatbemutatóval, zenés programokkal bővítsék a Nuits Sonores palettáját. Így idén, az "Under the Bridge" állomás először jelentkezik a Nuits Sonores keretében, a Churchill-híd alatt húzódó parkban, egy egész napos bulival. Célja nem más, mint összekötni a francia-magyar közönséget, megtalálni közöttük a közös nyelvet a zenén keresztül, és egy hatalmas szabadtéri bulit kerekíteni a híd lábának két oldalán. Ezzel a szimbólummal kívánja a fesztivál bemutatni, hogy két teljesen eltérő kultúra is találhat közös pontot, melyben ugyanazok az érzések találják meg őket, ugyanolyan önfeledten kapcsolódnak ki és ugyanazon előadók mozgatják meg őket. Ha a zenéről van szó, több a közös, mint hinnénk! A hangulatról a La Cuisine mellett olyan előadók gondoskodnak, mint a PH Neutre, Sy Elle, Agalops és Mars, ráadásul teljesen ingyenesen. Az Under the Bridge fellépői mellett a fesztiválhangulatot olyan nevek hozzák, mint Laurent Garnier, Modeslektor, James Holden, Thomas Hessler, Marcel Dettmann és még sokan mások. 

A La Cuisine 2009-ben alakult, különböző stílusú DJ-k és VJ-k összeállásával, a francia származású Jérome Andrieux vezetésével. Az állandóan formálódó crew hol új  tagokkal bővül, hol újabb projectekkel lepi meg a budapesti underground techno közönségét. A tagok Jérome mellett: Ezith Kiez, Fizikal és Le Déviant. A srácok mind más-más stílust képviselnek, együtt mégis egymásra épülő, harmonizáló, dinamikus zenei egyveleget hoznak létre. Mind a produceri munkában, mind a setjeikben átmenetet képeznek a minimal, dark, dub techno irányvonalai között, buliról bulira újat hoznak. Szívesen állnak be egyéb művészeti megmozdulások mögé, így DJ-ztek már divatbemutató, kiállítás vagy felolvasóest keretében is. Szinte minden fontosabb budapeseti klubban megfordultak már, ill. az underground rádiókban is mindig fel-felbukkannak. Hajlanak olyan kooperációra is, melyben más DJ-vel vagy csapattal hoznak össze egy improvizált live-actet, legutóbb a Soulterraz csapatával.  Franciaorszgába is úgy készülnek, hogy akár Ph-Neutre vagy Agalops mellett a pultban közösen izzasszák meg a közönséget.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések