Öt éves a Kollektiva! - Merlin, március 10.


Március 10-én a budapesti Merlinben ünnepli működésének ötödik évét a Kollektiva DJ- és szervezőcsapat. A nagyszabású, látványos születésnapi buli vendége a brit elektropop-tündér Little Boots lesz.

A Kollektiva a magyarországi partiszíntér egyik leginkább trendérzékeny brigádja, amely immár öt éve tartja szinkronban hazánkat az aktuális tánczenei történésekkel. A Kollektiva hozta be többek közt a franciaelektrót, a fidget house-t, a bassline-t, náluk léptek fel először olyan, ma már a nemzetközi színtér első vonalába tartozó előadók, mint a Bloody Beetroots, Foamo, Kissy Sell Out, Style Of Eye, vagy Yuksek. Fellépéseik során a srácok pedig együtt játszottak többek közt a Justice-t is menedzselő Busy P-vel, a Crookersszel vagy Fake Blooddal. 

Stílusok és producerek jönnek-mennek, a Kollektiva viszont sohasem ragadt le, töretlenül diktálják a haladó tánczenei divatot, a zenei arculatuk folyton alakul és mindig sokszínű, változatos. A Kollektiva már berobbanásának kezdetén, a havi egyszeri Trafós rendezvényeken többet jelentett szimpla dj-csapatnál: addig nem tapasztalt egyedi show-elemeket vittek a dj-zésbe, ahogyan a közönségre is átcsapott ez a fajta felszabadult őrület. A Kollektiva hamar egyedülálló jelenséggé lett, a partijaik pedig nemcsak különleges zenei élményt nyújtottak, hanem egy új életérzést is.


A Merlin falai közt kiteljesedett rendezvények viszont  új állomást jelentettek a Kollektivának. A minden szempontból nagyobb lélegzetvételű, 1000 fős partikon a nemzetközi sztárfellépők mellett már hatalmas LED falak és speciális vetítések is várták a bulizókat. A visszatérő, nagy sikerű partikkal és az önálló, trendérzékeny zenei szubkultúra kialakításával párhuzamosan a Kollektiva szárnyai alá vett olyan, ma már jól ismert producereket, mint a Slap In The Bass, Tits & Clits, We Plants are Happy Plants és a Headshotboyz, akik számtalan hazai és nemzetközi megjelenést/fellépést tudhatnak magukénak.


A Kollektiva mára ismert, népszerű és keresett brand lett. Elnyerték a legjobb partiszervezőnek járó elismerést (Antropos-díj, 2010), felléptek az összes fontos budapesti klubban, emellett rendszeresen játszanak vidéken, évről-évre a legnagyobb hazai fesztiválokon (pl. Sziget, Balaton Sound) – illetve külföldi meghívásokkal is büszkélkedhetnek. A Kollektiva tagjai, Tmx, Fullstereo és Popbitch önállóan is felkapott dj-k.

A Kollektiva otthona jelenleg a Corvintető, ahol heti rendszerességgel tartanak klubestet. Az első fél évtizedük megünneplésére viszont, kizárólag erre az egy alkalomra visszatérnek a leghírhedtebb bulijaik színhelyére, a belvárosi Merlin klubba. A születésnapi rendezvényen látványos keretek között idézik fel az elmúlt öt évet: fotókiállítás mutatja be a Kollektiva eddigi történetének legemlékezetesebb pillanatait, amelyek a különleges, a VJ Centrum, az Illuvision és a Krajc által megvalósított mapping vizuálban elevenednek meg.


A születésnapi parti tortáján a hab egy olyan külföldi sztár, aki a dalaival eddig is rendszeres vendége volt a Kollektiva-buliknak, most pedig személyesen örvendezteti meg a hazai közönséget. A Nagy-Britanniában élő Little Boots  a Kollektiva meghívására jön először Magyarországra. A klasszikus zenei képzettségű (gyerekkorában a zongorázás mellett fuvolázni, hárfázni és énekelni tanuló) Victoria Christina Hesketh 13 éves kora óta ír saját dalokat, de először nem szólóban, hanem a Dead Disco szintis-énekesnőjeként vált ismertté. A 2005-ben a leeds-i egyetemen alakított csupa-csaj elektrópunk triót a népszerűség ellenére 2007 nyarán otthagyta, majd - az apró lábméretére utaló - Little Boots művésznéven, 2009. nyarán rukkolt elő bemutatkozó albumával. A nyolcvanas évek szintetikus hangzásait modern popköntösbe öltöztető Hands hatalmas sikert aratott, meg sem állt egészen a brit albumlista ötödik helyéig, és több dala maradandó sláger lett (Remedy, New In Town, Stuck On Repeat). Little Boots jelenleg második albumán dolgozik, amelynek már elkészült dalait dj-szettbe beleszőve mutatja be a rajongóinak - itt Budapesten is.


A március 10-i Kollektiva születésnapon Little Boots mellett természetesen játszanak az ünneplő ünnepeltek, azaz TMX, Fullstereo és Popbitch, a tőlük megszokott módon válogatva a legfrissebb és legszexibb tánczenékből, a Death Disco és a Kunk dj-i pedig indie, trash pop, diszkó és glamrock számokkal fokozzák az este pezsgését.

Kollektiva 5th Birthday
w/ very special guest Little Boots


2012. március 10., szombat
Merlin (1052 Budapest, Gerlóczy u. 4.)
22h-05h

Nagyterem

LITTLE BOOTS (DJ SET, UK)
Tmx / Fullstereo / Popbitch (Kollektiva)

Mapping visual by Illuvision, ExLex, Krajc

Előtér

Dictator + Hussar (Death Disco)
Brandon (Kunk / Sticky Beats)

+ Kollektiva 2007-2012 Fotókiállítás

Belépő elővételben 2000 Ft

Elővételes jegyek kaphatók:
Akt Records (1066 Budapest, Lovag u. 17.)
Mono Fashion (1054 Budapest Kossuth Lajos utca 20.)
Retrock (1053 Budapest, Ferenczy István u. 28)

Belépő a helyszínen 2500 FtMegjegyzések

Népszerű bejegyzések