BOUNCE XTRA w/ Anenon Live (Non-Projects) 2011.12.04 Gödör Klub

BOUNCE XTRA w/ ANENON (Non Projects)

2011.12.04, Bounce Budapest
"Biztos nektek is volt már olyan ismerősötök, akinek egyszerűen képtelenség volt újat mutatni, ha zenéről volt szó. Az ilyen zeneőrült mozgó könyvtárakat - valljuk be - egyszerre imádjuk, és ki nem állhatjuk. Anenon, a három szótag mögött megbújó Brian Allen Simon, pont ebből a fajtából való vérbeli zenefanatikus. Eddig leginkább a csupa finomsággal megtömött dj mixeiről ismerhettük, ahol olyan elképesztő nevek fértek meg egy számlistán, mint Oneohtrix Point Never, Angelo Badalamenti, Squarepusher, Mobb Deep, Shigeto, John Cage, Miles Davis vagy a Gödörben tavaly fellépő Caribou. Márpedig ez a fajta merészség mindenképpen becsülendő.

Az utóbbi pár évben Anenon az Alpha Pup kiadó (Nosaj Thing, Take, Edit stb) kistestvérének, a Non Projects ügyes-bajos dolgainak igazgatásával foglalatoskodott. A sokszínűséget azonban nem csak mixei és kiadójának katalógusa, de a saját szerzeményei is tükrözik, amik közül azonban egyelőre elég keveset tárt a nagyközönség elé. Az utóbbi években elszórva bukkant fel hol egy Take remix, hol egySpice Girls (!) átdolgozás, ilyen-olyan válogatásokon egy-egy zene, de sok egyéb más nem. Ez azonban már nem lesz sokáig így, hiszen Anenon a Red Bull Music Academy spéci ösztöndíjával érkezik Európába, hogy befejezze debütáló albumát. Ha hihetünk a szóbeszédnek, az új anyag az electronica és a hiphop közti vékony határon fog billegni dallamos hangzásvilágával. Budapesti live act-jéhez ráadásul idecipeli Monome midi kontrollerét és szaxofonját is, szóval igazi ínyenc falatra számíthatunk.

Anenon zenéje előtt Yvein Monq budapesti producer élő szettjén akklimatizálódhatunk, aki szintén az
utolsó simításokat végzi következő albumán, amelyből apróbb részleteket már Lorn, illetve Fulgeance
előtt is játszott korábban.

Dj részről az estét a döcögős ütemekben jártas Talib, illetve Eyto támogatják majd meg egy-egy oldalról.

Mindennek tetejébe, a Vj Centrum csapatából Mao és Eerie gondoskodnak majd a látványról, akik külön installációval készülnek erre az alkalomra, hogy ne csak hallójárataink, de retináink is megfelelő kényeztetésben részesüljenek."

Belépés: INGYENES

Hallgasatok bele:







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések