Megjelent a Cirkusz-KA első nagylemeze „Kötéltánctangó”

 CIRKUSZ-KA
 ajánló Nektek a Budapesti éjszakától :)!



"Keserédes DALOK, világok zenéiből indultak, nyitott fülekbe és szívekbe érkezni.
A Cirkusz-KA hangzásvilágában a sokfélén nőies, boros, zsongó hangulatokat tangó ritmusok, flamenco és jazz ihletésű virtuóz gitárjáték feszíti és csillapítja. A gadulka és az ud érkezése új színekkel festi tovább a mesét."


"Megjelent a Cirkusz-KA első nagylemeze „Kötéltánctangó” címmel a NarRator Records
gondozásában.
„Keserédes dalok, világok zenéiből indultak, nyitott fülekbe és szívekbe érkezni.”


Egy évvel később új színekkel gazdagodik a zenekar, Simon István személyével, aki gadulkánA Cirkusz-KA 2009-től mutatkozik be számos európai nagyvárosban, többek közöttBerlinben és Párizsban. és údon játszik. A kisméretű cirkusz a mai napig Európa nyolc országában, az utcazenéléstől a kávézókon, a kisebb és nagyobb klubokon át az utcazene fesztiválokig mutatkozott be és vitte el magyar nyelven éneklő muzsikáját.


Klubkoncertek voltak Budapesten (Kertem, Take5, Gödör, Fonó), Berlinben (Szimpla, Klaus’ Abendbrot), Párizsban (Bellevilloise, La Dame de Canton, Satellit Club); fesztiválokon vettek részt (Petrovac Jazz Fesztivál, Művészetek Völgye); utcazene fesztiválokon szórakoztatták a nézőket (Ferrara Buskers Fesztivál, Busker Bus Festival).

Meghívást kaptak a Crossover Milonga Tangós Táncestre Bécsbe (Volkstheater - Rote Bar). Legújabb meghívásai a zenekarnak a rangos svájci Buskers Bern Fest (2011.aug.11-13. http:/ /buskersbern.ch/en) fesztiválon, a kaposvári Festők Városa Hangulatfesziválon, valamint a Bábel Sound Camp fesztiválokon való részvétel.

A Cirkusz-KA hangzásvilágában a sokfélén nőies, boros, zsongó hangulatokat tangó ritmusok, flamenco és jazz ihletésű virtuóz gitárjáték feszíti és csillapítja. A balkáni és arab hangszerek különlegessé teszik a dalok megszólalását. A színpadon, komoly komolytalanságok, felszínesség és lírai mélységek együttjátékát keltik életre, dalra fakad Gregor Samsa és Csipkerózsika. A tangó kötéltánctangó, a hold lapos, a porond poros, a bor fekete, a bor édes, a bor keserű... 


A muzsika öröm!

Tagok:
Szlávics Anna - ének, kalimba, melodika, ütőhangszerek, játékok és dalszerzés
Rock Tamás - klasszikus gitár és zeneszerzés
Simon István - gadulka (bolgár visszhangos hegedű) és úd (arab lant)"


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések