Paul Kalbrenner Budapesten!

Emlékszem amikor 2009-ben elmentünk moziba megnézni a Berlin Calling-ot, akkor még nem is tudtam, hogy szeretem a technot, de annyira imádtam a filmet és a zenéjét, hogy utána hónapokon át csak azt hallgattam, a filmet is megnézem többször. 

Azóta az összes B my lake-n ott voltam, és remélem leszek is még sokáig! 2011-ben csak Paul Kalkbrenner miatt mentem le a VOLT-ra (ez volt életem első fesztiválja is). Tavaly is ott voltam a VOLT-on csak azon a napon amikor ő lépett fel. 



és hogy folytassam a techno kalandjaimat idén először elnéztem Alkotótábor-ba... És nagyon megtetszett! 

Álljon itt a hír amiért mindezt elmeséltem: 

... Paul Kalkbrenner idén újra elérkezik kis hazánkba ... 


Techno legenda érkezik a Budapest Parkba

Nincs felesleges sallang, tortadobálás vagy tűzijáték, csak őszinte és áradó techno a teljes átszellemülés jegyében. Paul Kalkbrenner több mint 15 éve van a szakmában, zenéjében pedig mindig keresi az új utakat. A német dj legenda szeptember 8-án a Budapest Parkba érkezik pulzáló live act-jével.

A berlini fal leomlásakor még csak 12 éves Paul kíváncsian szemlélte, miképpen válik Kelet-Berlin egy korábban elnyomott generáció anarchikus játszóterévé, akiknek egyik legfontosabb kifejező eszköze a techno zene lett, a zenei aláfestés Berlin újraegyesítéséhez.
Paul 1992-ben kezdett dj-zni Sascha Funke nevű barátjával helyi ifjúsági klubokban, de hamarosan a dj-zés nem volt elég számára, mások lemezeinek pakolgatása helyett saját zenét szeretett volna készíteni. Így láttak napvilágot első saját szerzeményei 1999-ben, ami a technora jellemző sötét és monoton hangok helyett egy sokkal dallamosabb, melegebb, gazdagabb hangzást követtek.

2008-ban jelent meg a mára kultikussá vált Berlin Calling, ami a 2000-es évek eleji berlini techno világot jeleníti meg, Paul pedig nemcsak a film zenéjét szerezte, de a főszereplő Ickarust is ő alakította. A soundtracken lévő Sky and Sand testvére, Fritz Kalkbrenner hangjával 121 héten keresztül szerepelt a német slágerlistákon és a mai napig sokat pörgetett alkotás. És innen végképp nem volt megállás, a berlini klubéletben a mai napig otthonosan mozgó Kalkbrenner hamarosan ismerős lett a külföldi nagy fesztiválokon és állandó vendége lett világszerte a menő techno kluboknak is.  Legutóbbi lemeze a „7” 2015-ben jelent meg és kijelölte az új utat karrierje számára, ahol a Sky and Sand óta ismét énekhanggal dolgozott.

Kalkbrenner legutóbb 2011-ben adott headline koncertet itthon, de egy fesztiválszettre a tavalyi VOLT Fesztiválon is elcsíphették élőben a hazai rajongók, most pedig a Budapest Parkba tér vissza Berlin pulzáló szívverésével szeptember 8-án.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések